Zgodovina

Stucco Italiano je v 90. letih ustanovil maestro Giovanni Polistena, ki je že več kot 40 let italijanski obrtnik. Njegova specializacija je proizvodnja in uporaba izdelkov na osnovi apna in mavca. Svojo kariero je začel pri mladih 22 letih, ko ga je strast do beneških ometov pripeljala do uporabe apna po tradicionalnih receptih, ko noben drug ni opravljal te storitve.

Najprej je svoje podjetje začel v Benetkah, zibelki italijanskega obrtništva in središču italijanske arhitekture. Kmalu zatem je začel delati v tujini, kjer je uporabljal beneške omete Marmorino in druge učil umetnosti njihove uporabe. Na koncu se je odločil združiti svoje izkušnje s svojimi prijatelji, obrtniki in proizvajalci materialov na osnovi apna. Tako se je iz te sinergije znanj rodil Stucco Italiano.

Danes je Stucco Italiano med najbolj priznanimi proizvajalci štukatur in dobavitelji beneškega ometa v Italiji in drugje.

Stucco Italiano o nas in podjetju
Stucco-Italiano-history-e1593436068290

Smo italijanski proizvajalci štukatur

Smo proizvajalci dekorativnih štukatur. Poznani smo kot dobavitelj dekorativnih barv in beneškega ometa.

Izdelujemo in prodajamo razširjeno linijo ometov na osnovi apna za dekorativne zaključke, ki se nenehno nadgrajuje. Vsi naši izdelki segajo v dolgoletno italijansko tradicijo gradnje in končne obdelave površin. Naš katalog izdelkov obsega vse od naravnih beneških ometov do starodavnih Travertino in Pastellone zaključkov. Poleg tega izdelujemo in dobavljamo linijo barv na osnovi akrila, ki prostorom daje visok dekorativni značaj. Za mojstre dobavljamo orodja za nanašanje Marmorina in dekorativne dodatke, s katerimi našim ometom in barvam dodate svojo noto.

Stucco Italiano se zaradi obrtniške narave trgovine razlikuje od drugih italijanskih proizvajalcev, saj želi z unikatnostjo stenskih štukatur in zaključkov združiti umetnost in uporabno vrednost. Zaposleni želijo nadaljevati tradicijo, ki bo blagovno znamko Stucco Italiano z razvojem in preskušanjem materialov tudi v prihodnosti zagotovila, da gre za mojstrski poklic in umetnost naših prednikov. To nam daje globlje znanje o kakovosti materialov in celovito razumevanje proizvodnega cikla.

Naša vizija