Pastellone beneški poliran talni omet bež barve v 3 slojih in še dodatno zaščiten z zaključnimi premazi od mineralnih olj, do polyurethanskih lakov za bolj pohodna območja

PASTELLONE ometi za tla in stene

Predstavljamo Stucco Italiano PASTELLONE omet za tla in stene – oz. po angleško floor2wall.

Pastellone barva marmorino za tla - Stucco Italiano
Pastellone barva marmorino za tla – Stucco Italiano

Pastellone – Naravni marmorino za tla, stene in pohištvo. Uporablja se lahko za vse notranje prostore.

Pastellonski omet ohranja estetiko tradicionalnega beneškega marmorina za tla, hkrati pa dodaja vzdržljivost, ki jo zahteva sodobno bivanje. Pastellone tla so primerna za uporabo v prostorih, kjer želite naravne gradbene materiale in preproste linije. Pravzaprav je ta talni omet zaradi svoje gladke neprekinjene površine idealen za minimalistično okolje. Omet Pastellone lahko poleg tal nanesemo tudi na pohištvo in navpične stene.

PASTELLONSKI OMET : STARINSKI RECEPT

Recept za naš Marmorino za tla sledi receptu originalnega “Pastellone Veneziano”. Pastellone je bil pravzaprav nanos klasičnega beneškega marmorina na tla. Primere je mogoče najti v Benetkah in po vsej regiji Veneto. Začenši s to starinsko tradicijo, smo združili tehniko nanašanja z novimi materiali, da bi dosegli odličen kompromis. Poleg tega je naš omet Pastellone trši z uporabo hidravličnega apna in akrilnih veziv. Ta rešitev ohranja estetiko starinskega Marmorina, hkrati pa dodaja vzdržljivost, ki jo zahteva sodobno življenje.

Naš Stucco Italiano Pastellone je na voljo v dveh osnovnih različicah: Sivi in ​​beli. Oba sta lahko obarvana v katero koli barvo. Hkrati lahko dodamo različne dodatke za različne videze kot npr. Salt & pepper, drobljeni marmor, bleščice, školjke, itd.

Pastellone teraco z zrni - Stucco Italiano
Pastellone teraco z zrni – Stucco Italiano

Pastellonska tla imajo gladko, rahlo polirano površino. Končni učinek je odvisen od tehnike nanašanja in zaščitne obdelave. Laneno olje mu daje najbolj naraven videz. Poliuretanski lak lahko daje površini trši, obstojnejši satenasti ali sijajni premaz, ki ga je težje opraskati; vendar pa se lahko prisotnost laka zdi izurjenemu očesu nenaravna.

Pastellone tla so primerna za uporabo v prostorih, kjer želite naravne materiale in preproste linije. Zaradi svoje gladke, neprekinjene kontinuitete je idealen za minimalistično okolje. Ta naravni marmorino za tla je primeren za vse prostore: kopalnice, kuhinje, stopnice, hodnike ali spalnice. Uporablja se lahko tudi v notranjosti tuš kabin, v savnah, na delovnih ploščah in pohištvu.

Paziti je treba, da se izognete poškodbam kot pri vseh drugih tleh iz lesa, ploščic ali mehkega kamna. Ima naravno nedrsečo površino, možne pa so posebne obdelave proti zdrsu. Čiščenje je izjemno enostavno.Na voljo je tudi 100% naravna različica ometa Pastellone. Ta biološka različica ohranja enostavnost uporabe in estetsko lepoto originala, hkrati pa izključuje vse kemikalije v korist rastlinskega škroba in celuloze, mlečnih derivatov in, za različico v prahu, pucolanskih sredstev. Poleg tega naša tla Pastellone prispevajo k pridobitvi certifikata Green Leed, saj so izdelana iz recikliranega materiala za 29 % svoje teže.

E-mail: info@stuccoitaliano.si

Leave a Reply

Your email address will not be published.